BATANA CUP 1 DEL

posted in: Uncategorized | 0

26 in 27 marca je potekal prvi del Batana cup-a, na regatnem polju je oba dneva pihal maestral od 5-10 vozlov. Idealne pogoje za jadranje je izkoristilo 5 posadk.
V soboto smo uspeli odjadrati 4 tehnične plove in pošteno namatrati posadke. Nedeljo smo izvedli navigacijsko ruto mimo “Boje Vida” in obratom pred “Rexom”
Oba dneva je zmago odnesla ekipa ND Merkur pod taktirko skiperja Jakoba Jež. Izkoristili so izkušnje iz lanskega leta in salona 38 jim je že skoraj postala drugi dom. drugo mesto tako v soboot kot v nedeljo je pripadlo ekipi JK Scorpio, Iztok je krmilo Rc 44 zamenjal za krmilni obroč Salone 38, v samem krmilnem obroču ni veliko razlik, premer in material je enak. Spoznavanje salone in prvi plovi z njo so mu pustili mešane občutke. Tretje mesto v soboto in četrto v nedeljo je pripadlo skiperju Gregor Guzelj in posadki JK Ravbar. Interni dvoboj med ekipama ND Mornik, ki je bil v soboto neodločen je v nedeljo prepričljivo dobila posadka pod taktirko Aljaža Žigona. Damir je omenil da se v drugi del Batana cupa vrača z veliko več izkušnjami.